Uncategorized

Telefon bimbit tukar menjadi telefon pintar, ialah faktor yang mempengaruhi kehidupan manusia

 smartphone

Telefon bimbit telah mengubah suai sejak integrasi pembangunan teknologi. Sejak telefon papan kekunci telah dipasang daripada jualan dan dipunyai oleh trend lama, telefon pintar sangat diperlukan oleh ramai pengguna, yang membawa kepada meningkatkan pasaran telefon pintar, seperti orang tua atau remaja. Telefon pintar telah menjadi penting sebahagian daripada kehidupan seharian rakyat dengan tujuan untuk interaksi sosial, kerja, hiburan dan sebagainya.

 

Terdapat pelbagai jenis ciri pada telefon pintar. Dalam teknologi telefon inovasi, telefon pintar bukan sahaja untuk memanggil dan mesej, tetapi juga panggilan video, ciri kamera, penyimpanan, online casino dan sebagainya. Jika dibandingkan dengan sembilan puluhan, ciri utama telefon pad kekunci panggilan dan pesanan untuk berinteraksi dengan orang dari jarak jauh. Telefon pintar boleh menyokong pelbagai jenis perkhidmatan seperti Bluetooth, akses dalaman, e-mel dan sebagainya sebagainya. Ini adalah sebab untuk menarik keperluan pasaran meningkat ke arah demografi pelbagai pengguna.

 

Telefon pintar mempengaruhi kehidupan manusia mengikut akibat positif dan negatif. Telefon pintar mempertimbangkan sebagai objek komunikasi, membawa banyak kemudahan kepada pengguna mudah alih di persekitaran kerja dan kehidupan mereka. Ia mudah menghantar data dan maklumat kepada telefon pintar lain melalui sambungan. Sebaliknya, telefon pintar menggunakan sinaran elektromagnet yang boleh memusnahkan untuk kesihatan rakyat. Satu lagi akibat negatif telefon pintar yang berkaitan dengan masalah sosial yang ketagihan telefon pintar. Orang cenderung untuk terlalu bergantung kepada telefon pintar mereka untuk terus dalam keadaan ketagihan telefon pintar. Kesan paling teruk mungkin menyebabkan masalah kewangan dan sosial terhadap pengguna kerana penggunaan telefon pintar yang berlebihan.

Leave a Reply